€ 6,39
incl. BTW
Glutenvrije broodmix bruin 1000g
Merk : Schär
Niks is lekkerder dan zelfgebakken brood. Op zoek naar een glutenvrije, lactosevrije én tarwevrije kant-en-klare meelmix voor bruin brood? Zoek niet verder! Deze Mix It Dunkel is de perfecte ready-to-use meelmix voor het bakken van een stevig, vezelrijk bruin brood. Met deze meelmix heb je binnen een handomdraai een heerlijk, stevig brood wat je met trots kunt voorschotelen aan het hele gezin. Geschikt voor in de oven, maar ook voor de broodbakmachine.Schär gebruikt enkel de beste glutenvrije ingrediënten zodat iedereen van de lekkernijen kan genieten.
Ingrediënten
MAISzetmeel, lijnzaadmeel 12%, boekweitmeel 8%, erwtenzemelen, rijstzemelen, appelvezel, suiker, verdikkingsmiddel (guargom), zout.
Allergenen
mais. Kan sporen bevatten van soja.
| Voedingsstof |
Waarde |
Eenheid |
| Energie (kJ) |
1.375
|
kJ/100gr |
| Energie (Kcal) |
326
|
Kcal/100gr |
| Vetten |
2,6
|
g/100gr |
| Waarvan verzadigde vetzuren |
0,5
|
g/100gr |
| Koolhydraten |
63,0
|
g/100gr |
| Waarvan suikers |
13,0
|
g/100gr |
| Eiwitten |
6,1
|
g/100gr |
| Zout |
750,0
|
mg/100gr |
| Voedingsvezel |
2,1
|
g/100gr |
Gebruiksaanwijzing
Broodbakmachine: Kijk of uw machine geschikt is voor glutenvrij brood en gebruik dan het bruin brood programma of een programma dat ongeveer 2-2,5 uur duurt. Let ook op de maximale inhoud van uw machine.
Recepten
Ingrediënten: 500g Schär Mix it Dunkel, 6g olie, 10g droge gist of 21g verse gist, 630ml water, 8g zout
Bereiding: Doe de meelmix in een kom. Meng de Schär Mix it Dunkel met de droge gist en met water. Gebruikt u verse gist, laat deze in wat lauwwarm water (30C) oplossen en giet dit bij het meel. Voeg het zout toe en kneed alles gedurende ca. 2 minuten met een mixer met deeghaken op de laagste stand. Doe daarna zonder de mixer uit te schakelen de olie bij het deeg, zet de mixer op een hogere stand en kneed het deeg nog 4-5 minuten. Doe het deeg in een ingevette en bestoven broodvorm. Strijk het glad. Bedek de broodvorm met een vochtige theedoek of met huishoudfolie en laat het deeg op een warme plaats ca. 30-45 minuten rijzen (tot het in omvang is verdubbeld). Bestrijk het gerezen brood met wat zonnebloemolie; zo krijgt het na het bakken een mooie bruine korst. Plaats in de tussentijd een vuurvaste schaal met water op de bodem van de oven en verwarm de oven voor op 190C (boven-onder-warmte). Bak het brood in 60 minuten gaar. Neem het brood uit de oven, keer de vorm om en snijd het brood pas aan, wanneer het volledig is afgekoeld. Het brood in de koelkast bewaren.
Keurmerken
Biologisch
Skal 001760
NL-BIO-01
EU-niet EU Landbouw